perjantai 15. helmikuuta 2013

Vauvan kevätpeitto


Minulle oli jäänyt hyllyyn Novitan Papageno-nimistä akryylilankaa, enkä oikein tiennyt mitä siitä tekisin. Lanka on kerällä pirteän väristä, mutta erivärikeristä ei oikein koskaan tiedä, miltä lanka neulottuna pintana näyttää. Tämä näytti aika tunkkaiselta. Mutta koska, kuten aiemmasta päivityksestä ehkä huomasitte :-), lankavarastoni on melko kattava, otin kaveriksi valkoista Miamia, ja näitä yhdistämällä sitten saa jo vaikka mitä mukavaa aikaan.


Kuinka ollakaan, näistä tuli vauvanpeitto :-)


Mallineule on todella yksinkertainen: 
4krs aina-oikeaa päävärillä (oikein sekä oikealla että nurjalla puolella)
2krs aina-oikeaa korostevärillä: neulo sekä oikealla, että nurjalla puolella 2s oikein, nosta 3.s neulomatta niinkuin aikoisit neuloa sen nurin. Jätä tehostelanka oikealla puolella nostetun silmukan taakse, nurjalla puolelle nostetun silmukan eteen... ja taas 2 oikein, nosta 1...
Reunoissa nouloin kolmella silmukalla aina-oikeaa valkoisella.


Pinta on hauskan eläväinen.


 Tämän peiton koko on 69x73cm.
Langan menekki: vajaa 4 kerää valkoista Novita Miami -lankaa ( 50% puuvilla, 50% akryyli) ja vajaa 2 kerää kirjavaa Novita Papagena-lankaa (100% akryyli). Molemmat langat voi pestä koneessa 40°.
Käytin 5mm:n puikkoja ja tässä peitossa silmukoita oli 125.

*****


Olen aiemmin tehnyt samalla mallineuleella myös kaulahuivin. Tässä lankoina oli sini-vihreä-kirjava Papagena sekä musta mohairlanka.
Molemmat työt löytyvät valmiina Putiikin hyllyltä.


5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen peite ja ilmeisen helppo tehdä. Täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Juu, tämän helpommaksi ei enää pääse :-) Ja jos haluaa varioida, voi kokeilla niin, että nostaakin värikerroksella joka 4. silmukan ja asettelee seuraavalla värikerroksella nostetut silmukat lomittain edellisten nostettujen kanssa. Tulisko siitä sellanen mehiläiskennoefekti?
  -Nanna-

  VastaaPoista
 3. Hieno peitto! Jäin vaan miettimään, että miten teit langan vaihdon?

  VastaaPoista
 4. Käytin vasemmassa reunassa pientä valkoista apukerää, jolla neuloin vain niillä kerroksilla, joilla muutoin neuloin värilangalla. Oikeassa reunassa käytin koko ajan "pääkerää". Langat kierretään työn takana vaihtokohdassa normaalisti ristiin, jolloin työhön ei tule reikiä.
  -Nanna-

  VastaaPoista
 5. Okei kiitos ! Kuulosti sen verran monimutkaselta etten oo enää yhtään varma mallin helppoudesta :D Oli kuitenki ostettava novitan ihanaa Tivolia jo, joten jonkunnäköstä peittoa siitä pitänee väsätä.. Tää olis kyllä kiva malli !

  VastaaPoista