maanantai 25. helmikuuta 2013

TähtimattoOstin taannoin 1200g miniontelokudetta. En ole aiemmin moisen materiaalin kanssa ollut tekemisissä, joten varuilta uitin vyyhdin vesiämpärissä ennen kerimistä. Sisäinen blondini varmaan pääsi tuossa kohtaa voitolle, koska nostin vettävaluvan vyyhdin ammeen päälle kuivumaan ja aloin innolla suunnitella mallia. 
Odotin päivän.
Odotin toisen.
Odotin kolmannen. 
Vyyhti oli ja pysyi kosteana. Kieputin sitä kuivumaan aina vähän eri päin. Käytin saunan jälkilöylyissä. Annoin roikkua pyyhekuivaimen lähettyvillä.
Lopulta liki viikon odottelun jälkeen totesin että missään kohtaa ei ole kosteutta havaittavissa. Ja eikun kerimään. Eikun... 
Kaiken kieputtamisen ja pyörittämisen jälkeen vyyhti oli niin kertakaikkisen solmussa, että vei kaksi päivää saada koko komeus kerittyä. Huoh. Siinä kohtaa otti jo niin päähän että jäi kerätkin kuvaamatta. Ja matonteon vaiheet.


Mutta lopputulos on oikeastaan aika nätti. Virkkailin perinteisellä tähtikuviolla 8mm koukulla niin pitkään kun kudetta riitti.


Ja sitä riitti kaikkiaan 65x118cm verran.

  

Auki...


...ja rullalla.

*******


Aiemmin olen käyttänyt samaa kuviota mm. kaulahuiviin, jota löytyy Putiikin hyllyltä eri väreissä. 

*******
Lisäys:


Tässä vielä pyynnöstä omin pienin harakanvarpain piirretty tähden mallikerta. Laske silmukoitten määrä haluamasi leveyden mukaan, yksi mallikerta on 14s ja reunoissa voit tehdä haluamasi määrän "tyhjiä" ruutuja ja pylväitä vahvistukseksi.

kjs =  ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka
p = pylväs
2p = kaksoispylväs (kierrä lanka 2 kertaa koukulle)

-Nanna-


3 kommenttia:

 1. Hieno on,löytyiskö tuon ohje jostain? Olis kiva koittaa välillä muutakin kuin pyöreetä mattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirtelin tuohon tähden mallikerran, toivottavasti siitä saa tolkkua :-)

   Poista
  2. Voi kiitos kovasti, täytyypä koittaa tehdä kun saa tuon mustan pyöreän maton valmiiksi :)

   Poista