sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Jättikerien lumoa


Haksahdin pari vuotta sitten ostamaan muutaman jättikerän Novitan Varpu-lankaa, ihan vaan sen vuoksi, että kerät olivat niin syötävän söpön näköisiä. Kokoa kerillä oli 500g, materiaalina 67% akryylia, 14% villaa, 10% polyesteria sekä 9% mohairia.

Alun innostuksen puuskassa tein hartiahuivin, malli muistaakseni jostain Moda-lehdestä. Kolmion muotoisen huivin mitat ovat 150 x 85cm. 


Seuraavaksi kokeilin hauskaa kuviota, joka neulotaan ympyränä keskeltä alkaen. Tämän paidan osat löytyivät parista eri laatikosta, ja liittyvät "yhdistä osat kokonaisuudeksi 2013" -projektiini. 
Olen varmaan maininnut, että tapana on tehdä erinäisiä neuleita, mutta kun neulomisosuus on hoidettu, osat hautatutuvat sedimentteihin, koska kaikki neulan käyttöä vaativat hommat ovat minulle kertakaikkisen vastenmielisiä. Nyt vakaa päätökseni on yrittää saada sedimenttikerrokset ohuemmiksi ja paljon uutta valmista Putiikkiin.


Viimeistelin helman ja kauluksen virkatulla pitsikoristeella. Neuleen koko on S-M-

Seuraavaksi erään kassin pohjalta löytyi shaalikaulusjakku, hihojen kiinnitystä vailla valmiina. Sain hihat paikalleen, wau! Jakku on kooltaan M-L.


Varpu-langasta tehdyt neuleet ovat aivan ihanan pehmeitä ja kevyitä, ja koska lanka on liukuvärjättyä ja hieman epätasaista, neleen pinnasta tulee kauniin elävää. 
Mikäli kiinnostuit, nämä yksilöt löytyvät Putiikin hyllyiltä.

Neljästä kerästä on jäljellä vielä tämä ihana möykky. Kyllä siitä vielä huivi jos toinenkin syntyy :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti