sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Luolamaalaussukat © NannaP


Mielessä pyöri ajatus luolamaalaussukista. Ajattelin, että piirustustaitoni saattaisi juuri ja juuri riittää tikku-ukkojen piirtelyyn. Mutta ei sekään niin helppoa ollut, kun ajatuksena oli,ettei tulisi pitkiä langanjuoksuja. Mutta kun tuli piirrettyä, niin pitihän ne testatakin.


Langaksi valikoitui 7-veljestä tweed kun se näyttää vähän kiviseinältä. Sukat on tehty kumpikin omalla 4mm pyöröllään, ylhäältä aloittaen.


Ohje menee lyhykäisyyydessään näin:
Luo 56s, neulo 2o, 2n resoria 15krs.


Neulo kaksi kerrosta oikeaa, neulo kuvio 34krs tästä linkistä.
Neulo 1krs o, 6krs 2o, 2n resoria.


Tee kantapää. Tässä testasin facessa suuresti kehuttua "Alma-mummun kantapäätä".
Se tehdään yhden puikon silmukoilla ilman pohjan kavennuksia:

Neulo yhden puikon silmukoilla (14s) kantalappua 28krs ainaoikeaa (oikealla oikein, nurjalla nurin).
Poimi molemmista reunoista 14s + 1s kiertäen resorin ja poimittujen silmukoiden liitoskohdasta reiän välttämiseksi. Neulo kaikilla silmukoilla 1krs (sukan päällä resorineulosta) ja aloita sitten kavennukset. Kavenna joka kerroksella kantalapun molemmin puolin resorin ja oikean neuloksen liitoskohdassa, kunnes jäljellä on taas 56s. 
Ja tosiaan itse neuloin sukan päällysosan resorineulosta.


Kun pikkuvarvas peittyy, tee nauhakavennus: päällyspuoli: 1o, nosta 1s neulomatta, neulo 1o, nosta neulomatta jätetty silmukka neulotun yli (=ylivetokavennus). Neulo (resoria) kunnes jäljellä on 3s, neulo 2o yhteen, 1o. Ja alapuolen 28 silmukalla samoin. 
Jatka kavennuksia näin joka krs kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä neulan avulla kaksi kierrosta silmukoiden läpi, kiristä ja päättele lanka työn nurjalle puolelle.

Nuo kavennukset ja resorit eivät oikein tästä langasta erotu, mutta ihan istuva tuosta kantapäästä tuli ja jalkapöydän resori tekee sukasta muuten vain napakamman.

Minun sukkani ovat kokoa 41-42, lankaa meni reilu kerä (á 100g) tweediä ja nöttönen mustaa.

-maalaili NannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti