torstai 11. huhtikuuta 2019

Edlothia -huivi


Minulla on neljä eri väristä vyyhtiä ihanaa ohutta Drops Lace -huivilankaa, jossa on 70% alpakkaa ja 30% mulperisilkkiä. Mitäpä muutakaan siitä olisi voinut tehdä kuin huivin.
Olin jossain kohtaa tallentanut Ravelrystä Edlothia -huivin ohjeen. Huivin on suunnitellut Jasmin Räsänen, ja se löytyy maksuttomana ainakin ruotsiksi ja englanniksi.


Huivi oli tosi mukava virkata, koska siinä on monta erilaista pitsiraitaa. Huivi vain valmistui melko hitaasti, koska olen tosi laiska kerimään mitään, niin neulon suoraan vihinpuussa olevalta vyyhdiltä, eikä työtä voi silloin ottaa mukaan minnekään, vaan virkkailin sitä yläkerrassa uutisia katsellessa (alakerrassa on meneillään aina eri TV-käsityö, ettei elämä kävisi tylsäksi :-)
 Tehdessä huivi näytti tosi pieneltä ja sekavalta...


... mutta kastelu ja voimakas pingotus tekivät jälleen tehtävänsä. Pingotuksen jälkeen huivilla on kokoa 138x62cm ja painoa 80 grammaa.


Mielestäni huivista tuli tosi kaunis yksivärisenäkin, vaikka muualla näkemäni huivit ovatkin olleet useinmiten liukuvärjätyistä langoista tehtyjä.


Työkaverini Eija-Riitta ihastui huiviin ja halusi ostaa sen viemisiksi gambialaiselle perhetutulleen käydessään jälleen viemässä yhden riisikuorman projektikouluunsa. Enemmän Eija-Riitan upeasta projektista voit lukea tammikuun postauksesta.

Kuva: Eija-Riitta

Eija-Riitta lähetti tämän ihanan kuvan huivin saajasta, ja heidän luvallaan sain julkaista sen blogissa. Enpä olisi uskonut, että jollekin huivi sopii niin täydellisesti, että se on kuin hänelle tehty.

ihasteli Nanna

7 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis huivi ja niin saajalle sopiva.

  VastaaPoista
 2. Voi, mahdoton kuinka upea huivi on koukultasi tipahtanut, kerrassaan kaunis kuvio:)
  Tuo pingoitus kyllä saa ihmeitä aikaan, olen todennut saman asian:)
  Hauska projekti ollut tuo "pipon" tekeminen, siinä on kyllä ollut virkkaamista kerrakseen:)
  Ihanaa kevättä sinulle!
  T: -Satuli-

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista viesteistänne ja aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja sopii hyvin saajalleen =))

  VastaaPoista
 5. En saa tuota ohjetta mistään. Paljonko pyydät jotta saisin kopion?

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Ohje löytyy Ravelrysta ilmaisena.
  Mene ensin www.ravelry.com, jonne voi luoda ilmaisen käyttäjätunnuksen ja sitten edlothia-haulla tai tästä linkistä pääset lataamaan ohjeen:
  https://www.ravelry.com/patterns/library/edlothia

  VastaaPoista